Оперативні дані щодо захворюваності на ГРВІ та грип 2-8.12.19

За минулий тиждень (2–8.12) на ГРВІ захворіли 173 365 людей, із них 69,3% — діти. Інтенсивний показник захворюваності склав 453,4 на 100 000 населення, що на 4,9% менше епідемічного порога по Україні.

Картинки по запросу дані щодо захворюваності на ГРВІ та грипЗареєстровано 24 випадки серед пацієнтів грипоподібного захворювання (ГПЗ) та 19 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції. За результатами лабораторного дослідження 15 зразків матеріалів хворих на ГПЗ отримано 2 позитивні результати: визначено віруси грипу типу А(Н1)pdm09 і B.

В країні зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу.

У більшості регіонів України на минулому тижні активність грипу та ГРВІ знаходилась на неепідемічних рівнях. А у Вінницькій, Донецькій та Чернівецькій областях зафіксовано низьку епідемічну активність грипу та ГРВІ.

Упродовж минулого тижня проти грипу вакциновано 14 590 людей, а з початку жовтня щеплення зробила 208 551 особа.

З початку епідемічного сезону не зареєстровано жодного летального випадку внаслідок грипу.

Детальніше — в інформаційному бюлетені Центру грипу та ГРВІ.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Не займайтеся самолікування - звертайтеся до лікаря. 

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

Джерело: МОЗ

розклад роботи твого лікаря

Подивитися