Медичні працівники будуть вакциновані державним коштом проти грипу

МОЗ забезпечить заклади охорони здоров’я безоплатними вакцинами проти грипу у кількості 40 тисяч доз для щеплення осіб з груп ризику, зокрема медичних працівників. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов на щоденному брифінгу.

Захиститися від грипу допоможе вакцинація | Департамент охорони здоров'я“У бюджеті передбачені відповідні кошти, і ми зараз закуповуємо вакцини проти грипу для того, щоб провести імунізацію осіб з груп ризику, зокрема наших медичних працівників, які в тому числі працюють з хворими на COVID-19”, - зазначив Максим Степанов.

Міністр також повідомив, що загалом в Україну буде поставлено більше 650 тисяч доз вакцини проти грипу. Перші її партії уже отримують аптечні мережі та лікарні.

“Міністерство охорони здоров’я під час підготовки до епідсезону домовлялося з виробниками вакцин щодо збільшення кількості доз. Тому цьогоріч світові виробники планують поставити в Україну більше 650 тисяч доз”, - підкреслив очільник МОЗ.

Зокрема, в Україну завозяться вакцини “Ваксигрип Тетра” виробника “Санофі”, вакцини “Джісі Флю” виробника “Грін Кросс Корпорейшн” (Південна Корея) та вакцини виробника “Абботт Біолоджікалз Б.В.” (Нідерланди). Імпортери обіцяють здійснити поставки протягом жовтня-листопада.

Зазначимо, минулого року в Україні проти грипу вакцинувалося 238 079 осіб - це 0,6% населення.

Джерело: Міністерство охорни здоров'я

розклад роботи твого лікаря

Подивитися